videó, video, videofelvétel, esküvői video
videó, video, videofelvétel, esküvői video
.
.
.
.
.
.
videó, video, videofelvétel, esküvői video
.
.
.
.
videó, video, videofelvétel, esküvői video
.
videó, video, videofelvétel, esküvői video
.
videó, video, videofelvétel, esküvői video
 
videó, video, videofelvétel, esküvői video
Skype Me™!Hívjon bennünket
Skype-on ingyen!
       

HDV - nagyfelbontású videó

HD szabvány,videó, video, videofelvétel, esküvői video2003. szeptember 30-án Tokyoban a Canon Inc., a Sharp Corporation, a Sony Corporation és a JVC bejelentette azt a formátumot, amely segítségével DV videokazettán rögzíthetünk és lejátszhatunk HD (high-definition) videot és digitális audiot. Ezt a formátumot nevezzük HDV formátumnak.

A HDV tömörítése MPEG-2-es, ennek köszönhetően, a nagy felbontás ellenére, a HDV felvételi/lejátszási ideje a DV-vel megegyező hosszúságú. A HDV video felbontása kétféle lehet, a progresszív 720p és a váltottsoros (interlaced) 1080i formátumú. A négy cég 2003 júliusában tervezte meg a videó formátum alapvető tulajdonságait, amelyhez figyelembe vették sok cég szakvéleményét. A négy cég ezt a formátumot javasolta egy nemzetközi video szabvány formátumaként is. A kezdetektől az alábbi cégek támogatják a HDV video formátumot:

-
Adobe Systems Incorporated
- Canopus Co., Ltd.
- KDDI R&D Laboratories
- Sony Pictures Digital Networks
- Ulead Systems, Inc.


A lista gyorsan bővült, 2005 októberére a HDV video formátum már 55 cég támogatását élvezte. A felsorolásból kitűnik, hogy az új video formátumot szinte minden cég támogatja, aki ebben a műfajban érdekelt vagy egyáltalán számít.

Az otthoni felhasználók részére ez azt is jelenti, hogy a HDV video nem egy néhány hónapra szóló video formátum váltás, hanem egy jövőbe mutató, jól átgondolt, tartósnak ígérkező, hatalmas technológiai ugrás eredménye, az otthoni videó minőség jövője.

Mi a különbség a DV video és a HDV video között?

SD-HD minőség és felbontás különbségA hagyományos, SD videfelvételek 720 (4:3 képoldalaránynál 1:1-es pixel-oldalarány mellett 768) effektív képpontot tartalmaznak soronként. Ha egy nem túlságosan nagy, 70 cm széles TV-n SD videót nézünk, a pixelek középpontjai csaknem 1 mm távolságra vannak. Ebből nyilvánvaló, hogy viszonylag kis távolságból értékelve a képminőséget, a látható képméret már nem növelhető szembeszökő minőségromlás nélkül, ugyanis "széthullik a kép" - függetlenül attól, hogy egyébként egy tökéletes minőségű SD videofelvételt nézünk. Alapvetően tehát nem a videokamerákkal vagy a teljes felvételi illetve műsorszóró lánc valamelyik elemével van a baj (persze gyakran ezekkel is), hanem a PAL/NTSC videoszabvány felbontás-korlátjába futottunk bele és ezen semmi sem segít.

Kivéve ha figyelmen kívül hagyjuk a meglévő videoszabványokat és extrém módon megnöveljük a videoképfelbontását. Ez az igény teremtette meg a HD videó minő-séget, a nagyfelbontású videót.

Ha nincs HD televízióm, akkor mi szükségem a HD videominőségre?

HD TV, videó, video, videofelvétel, esküvői video
Mivel ipari szabvány lett a HD és egyre gyorsabban terjed az otthoni felhasználók között ( HD Ready TV, HD-TV ) ezért indokoltnak láttuk, hogy ebben a video minőségben vegyük fel anyagainkat. Az elkészült video munkákat kazettán tároljuk egy lég- és páramentesen záródó páncélszekrényben.

Ha egy napon úgy dönt, hogy vásárol egy HD video minőségben megjeleníteni képes televíziót, akkor mi elővesszük archivált videokazettáját és ebben a minőségben HD-DVD-re, vagy BlueRay Disc-re rögzítjük. Így biztos lehet abban, hogy unokái is látni fogják, méghozzá tökéletes videominőségű, nagy felbontású formá-tumban.

A három fő érv, ami miatt érdemes a HD videó minőség mellett dönteni:

- mozifilmek videominőségét közelítő végeredmény
- a holnap videotechnológiája ma
- részletgazdagabb, élethűbb és (még) színesebb, borotvaéles kép

 

cégünkről :: referenciák :: technikai háttér :: szoftveres háttér :: HD minőség :: reklámfotó készítés
reklámfotó referenciák :: árink :: elérhetőségek :: nárcisz :: gerbera :: kála :: liliom :: remake ::
videó